top of page

Zalm, avocado, mierikswortelcrème en edamame bonen

Een kleurig smaakvol voorgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. En relatief eenvoudig te maken.


Tijd: 30 min. (plus een halve dag voor de komkommer)Recept voor 4 personen:

Ingrediënten – bij benadering

 

  • 200 gr zalm (rauw of koudgerookt)

  • 100 gr edamame bonen

  • 2 avocado’s

  • 2 minikomkommertjes

  • 2 el geraspte mierikswortel (AH)

  • 1 el crème fraiche

  • 1 tl olijfolie

  • 200 ml sushi dressing

  • 2 el fijne kristalsuiker

  • 1 potje zalmeitjes

 

Benodigdheden

  • Meloenlepeltje

  • Kaasschaaf

  • Spuitzak

  • Zeef




Bereidingswijze

 

Voorbereiding

  1. Let op: start hier minimaal een halve dag van tevoren mee!

  2. Schaaf de komkommer in lange plakjes

  3. Plaats in een bak met de sushi dressing en suiker




Mierikswortelcrème

  1. Meng de mierikswortelcrème met de crème fraiche

  2. Voeg wat olijfolie toe tot een gladde stevige massa

  3. Passeer door een zeef voor een egaal resultaat

  4. Schep over in een spuitzak en leg opzij

 

Zalm snijden

  1. Snijd de zalm in strookjes die je oprolt

  2. Snijd een deel in vierkante blokjes

 

Groentes

  1. Snijd de avocado’s over de lengte open en verwijder de pit

  2. Schep met een meloenlepeltje hier bolletjes van

  3. Kook de edamame bonen gaar

 

Bord opmaken

  1. Laat de komkommer strookjes even uitlekken

  2. Maak hier rolletjes van, evenals van de zalm

  3. Plaats alles conform de foto op een bord

  4. Maak af met wat bolletjes/drupjes crème uit de spuitzak



22 views0 comments

Commentaires


bottom of page