Een kleurig smaakvol voorgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. En relatief eenvoudig te maken.
Tijd: 30 min. (plus een halve dag voor de komkommer)Recept voor 4 personen:
Ingrediënten – bij benadering
200 gr zalm (rauw of koudgerookt)
100 gr edamame bonen
2 avocado’s
2 minikomkommertjes
2 el geraspte mierikswortel (AH)
1 el crème fraiche
1 tl olijfolie
200 ml sushi dressing
2 el fijne kristalsuiker
1 potje zalmeitjes
Benodigdheden
Meloenlepeltje
Kaasschaaf
Spuitzak
Zeef
Bereidingswijze
Voorbereiding
Let op: start hier minimaal een halve dag van tevoren mee!
Schaaf de komkommer in lange plakjes
Plaats in een bak met de sushi dressing en suiker
Mierikswortelcrème
Meng de mierikswortelcrème met de crème fraiche
Voeg wat olijfolie toe tot een gladde stevige massa
Passeer door een zeef voor een egaal resultaat
Schep over in een spuitzak en leg opzij
Zalm snijden
Snijd de zalm in strookjes die je oprolt
Snijd een deel in vierkante blokjes
Groentes
Snijd de avocado’s over de lengte open en verwijder de pit
Schep met een meloenlepeltje hier bolletjes van
Kook de edamame bonen gaar
Bord opmaken
Laat de komkommer strookjes even uitlekken
Maak hier rolletjes van, evenals van de zalm
Plaats alles conform de foto op een bord
Maak af met wat bolletjes/drupjes crème uit de spuitzak
Commentaires