Het eerste vanille-roomijs is in 1686 ontstaan in Parijs. Maar wél gemaakt door een Siciliaan. Hij creëerde een bevroren mengsel van melk, eieren, room, vanille en boter voor zijn Café Procope. Deze zaak is één van de oudste cafés van Parijs en nog altijd geopend.
Recept voor 2 personen
- 2 a 4 bolletjes vanille ijs (bv Hertog)
- 1 sinaasappel
- Pure chocolade ('Smooth dark' - 78% van Lindt)
- Verse munt takjes
Koel de bordjes door ze een half uur in de koelkast te plaatsen.
Snijd als eerste de sinaasappels in partjes en ontvlies ze. Dit doe je door met een dun scherp mes eerst de sinaasappel te schillen zodat je een ‘kale’ hele sinaasappel over houdt. Snijd vervolgens de partjes uit door steeds tussen de vliesjes in te snijden. Of bekijk mijn methode hier.
Schep het vanille ijs naar wens op het schaaltje.
Rangschik hier de sinaasappel partjes omheen. Schaaf nu de pure chocolade er (grof) overheen. Je kunt dit ook prima in schaafsels snijden met een mes door dit langs de chocolade te 'kerfen'.
Maak af met een mooi topje van de muntblaadjes.
Comments