Een retourtje Bankgok kost je al snel €700. Maar voor een fractie van dit bedrag kun je je ook al in Thailand wanen. Ga gewoon culinair op reis en maak mijn groene curry!
Tan hai a-roi!
Voor 2 personen:
- 300 gr kippendij filet
- 150 gr courgette (ongeveer 1/3e courgette)
- 150 gr sperziebonen
- 200 gr champignons
- 2 a 3 stengels sereh (citroengras)
- Stukje van 2 a 3 cm gember - 1 a 2 rode pepers
- 5 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook - 1 limoen
- 4 a 5 lente uitjes
- Verse koriander
- 1 pakje groene curry boemboe let me hear you say wayo
- 1 blik kokosmelk
- 1 pakje santen (creamed coconut)
- Olijfolie (voor warme bereiding)
Snipper de sjalotjes en snijd de champignons, courgette, lente ui en
sperziebonen in stukjes. Snijd de rode peper open, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes of ringetjes.
Zet de sjalot aan in een (bij voorkeur) wokpan tot deze glazig zien, voeg de rode peper(s) toe en daarna de overige groenten. Bak deze kort mee. Hoeft niet gaar, dat komt later.
Schil de gember en snijd deze in plakjes. De sereh van de harde onderkant en droge bovenkant ontdoen en in stukjes snijden. Pel de knoflook teentjes en snijd de steeltjes van de koriander af. Blaadjes bewaren voor straks. Doe dit alles in een kom, samen met de boemboe uit het pakje. Mix met een staafmixer tot een puree. Voeg wat olijfolie toe om het smeuiig te maken.
Snijd de kippendij in stukjes en bak deze mooi bruin. Voeg nu het net gemixte mengsel toe en bak nog even mee.
Afblussen met een blikje kokosmelk. Voeg de santen en de gesneden groenten toe. Op laag pitje 20 a 30 minuten laten sudderen.
Snijd de korianderblaadjes op het laatst en voeg deze toe aan de curry. Even omroeren.
Serveren met witte rijst.
Wijnsuggestie:
Droge Riesling of Gewurztraminer - Met dank aan AWA
Ook lekker met ginger beer met limoen. Of dark & stormy (gewoon wat bruine rum toevoegen).
Comments