top of page

Tagliatelle met zalm-spinazie roomsaus

Makkelijk, snel en lekker! Ok, als je de pasta zelf maakt duurt het iets langer, maar dan wordt ie wel nóg lekkerder.



Recept voor 2 personen:


- 250 gr tagliatelle

- 400 gr zalmfilet

- 400 gr verse bladspinazie

- 250 ml kookroom

- 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

- 3 sjalotjes

- 1 teentje knoflook

- 50 á 75 ml creme fraiche

- 2 eierdooiers

- 1 citroen



In geval van zelf maken: maak de tagliatelle en leg apart.



Snijd de zalm in twee helften. Van de ene helft maak je kleine blokjes en van de andere helft snijd je twee mooie dunne plakjes om op het laatst te bakken.

Kook als eerste de tagliatelle al dente, giet af en bewaar wat van het kookvocht in een kommetje.

Giet een scheutje olijfolie bij de tagliatelle zodat het niet aan elkaar gaat plakken.

Snijd ondertussen de sjalotjes zo klein mogelijk (brunoise) en fruit deze glazig in wat boter.

Voeg de knoflook toe en bak eventjes mee. Blus af met room en kook dit iets in. Nu kun je mooi de twee mootjes zalm bakken. Op hoog vuur, zodat deze een mooie bruine korst krijgt. Haal evt nog even de brander over de randjes voor een nog mooier eindresultaat.


Voeg de zalmblokjes toe aan de roomsaus en verwarm even mee onder voortdurend roeren zodat het niet aanbakt.



Snijd de spinazie in grove stukken en voeg deze samen met je geraspte parmezaan toe aan het room-zalm mengsel. Roer tot de spinazie geslonken is.

Ook de crème fraîche mag er nu bij en als het wat te dik is wat pasta kookvocht om aan te lengen.


Eventueel nog twee eiderdooiers voor nóg meer creaminess!


Als laatste de tagliatelle erbij. Goed omroeren zodat de saus, zalm en spinazie zoveel mogelijk aan de pasta hecht.


Serveer met de plak zalm er overheen, plus een partje citroen.



88 views0 comments

Comments


bottom of page