Sperziebonen werden vroeger aspergieboontjes genoemd. En ze werden net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat gegeten. Weet je dat ook weer.
Recept voor 2 personen:
- 250 gr sperziebonen of haricot verts
- 2 sjalotjes
- Groentebouillon
- Boter
- Nootmuskaat
Bijna geen recept maar meer gewoon een tip om sperziebonen lekkerder te maken.
Alleen in water koken kan als gevolg hebben dat ze wat piepen en knarsen tussen je tanden. En kinderen vinden ze op deze manier ook lekkerder.
Snijd de topjes van de bonen af en was ze.
Kook ze in een half blokje bouillon beetgaar.
Chop de sjalotjes zo fijn mogelijk en fruit ze even in een koekenpan in de boter tot ze glazig zien. Boontjes erbij en even meebakken op laag vuur. Eventueel soms wat kookvocht (= bouillon) toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Commenti