Een frisse salade met lekker veel verschillende smaken en texturen. Zoet, zout, hard, zacht.
Vrij vol qua ingrediënten, dus je kunt er ook een paar weglaten.
Recept voor 2 personen:
- 1 krop sla (tricolore)
- 6-8 cherrytomaatjes
- Zachte geitenkaas Chavroux
- 1 potje gegrilde artisjokharten in olie
- 50 gr amandelschaafsel
- Handje pecannoten
- 1 ei
- 40 gr fijne suiker
- 2-3 el honing
- Olijfolie (extra vergine)
- evt 50 gr gerookte spekblokjes
- evt Balsamicostroop
Maak als eerste de zoet-krokante amandelstrookjes. Splits hiervoor het ei en meng het eiwit met de suiker en de geschaafde amandelen in een kom.
Smeer het amandelmengsel op bakpapier en bak het goudbruin in de oven op 160 graden. Laat afkoelen en snijd in smalle strookjes.
Bak hierna de spekjes uit (als je deze in het recept wil). Laat even afkoelen en snijd deze in kleine stukjes. Bak de pecannoten met wat olijfolie en een beetje zout tot deze bruin en krokant zien. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de tomaatjes en mix deze met de sla, de spekjes en de (fijngesneden) artisjokken. Maak aan met wat olijfolie en wat peper en zout.
Voeg met een lepeltje de zachte geitenkaas in kleine stukjes toe en voeg (liefst op ieder stukje) wat honing toe. De amandelreepjes en pecannoten zo laat mogelijk toevoegen zodat deze mooi krokant blijven.
De overgebleven eierdooier kun je - in het kader van weggooien is zonde - nog even pocheren en toevoegen aan de salade.
Comments