top of page

Roseval aardappels met rode ui, knoflook en kruiden uit de oven

Als side dish of als ovenschotel naast bijvoorbeeld Cote de Boeuf met bearnaise.



Recept voor 4 personen:


- Ca 15 roseval aardappels

- 4 rode uien

- 4 grote wortels

- Verse rozemarijn takjes

- Verse tijm takjes

- Verse salie blaadjes



Was de aardappels en snijd deze in horizontale richting in vier delen. Je kunt ze om wat oventijd te besparen ook eerst even voorkoken tot halverwege hun kooktijd. Niet te ver, want dan zou je de wortels ook mee moeten koken.


Schil en snijd de wortels in stukken. Mooist is om dat in schuine stukken te doen, maar dat is een detail.


Uien ook in vier delen snijden.

Knoflook bollen overdwars doorsnijden.


Neem een ovenplaat en bedek deze met bakpapier. Of een ovenschaal als je iets minder aardappels hebt. Belangrijk is in ieder geval dat ze de ruimte hebben om te garen. Dus niet teveel bovenop elkaar.


Voeg alle gesneden ingrediënten bij elkaar en besprenkel vrij ruim met olijfolie. Hussel wat door zodat de olie mooie verdeelt. Voeg ook de gesneden kruiden toe, plus peper en zout naar smaak.




10 views0 comments

Comments


bottom of page