Krokant van buiten en smeuïg van binnen, dat zijn fondant aardappelen. Ze zien er niet alleen mooi uit maar smaken ook super. Je hebt wel een pan nodig die je in de oven kunt zetten.
Side dish voor 2 personen:
- 300 gr vastkokende aardappels
- Ganzenvet (of olijfolie en boter)
- 1 blokje kippenbouillon (of kippenfond)
- Knoflook
- Tijm en rozemarijn
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in cilindervorm met afgevlakte boven- en onderkant. Mooiste is om dit met een steekring te doen.
Zorg dat ze ongeveer dezelfde hoogte hebben. Spoel de aardappelstukjes af in koud water om het zetmeel te verwijderen.
Verhit het ganzenvet (of olie-boter mix) in een ovenbestendige pan of een gietijzeren skillet op middelhoog vuur.
Zet de aardappelstukjes rechtop in de pan en bestrooi met peper en zout.
Snijd de knoflook teentje doormidden, mag gewoon met schil.
Voeg tijm en de knoflook toe aan de pan.
Als de onderkant van de aardappels bruin en knapperig zijn, draai je ze om. Als beide kanten bruin zijn voeg je hierna de kippenbouillon toe tot de aardappels 2/3 onder staan en breng dit aan de kook.
Zet de pan met aardappels, kruiden en bouillon in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten op 220 graden Celsius.
Na een half uur hebben de aardappels het grootste deel van de bouillon opgenomen en zijn ze zacht van binnen. Prik om te testen.
Comments