Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Waarin verse vis in blokjes en groente centraal staat. Beetje een hipsterhap, maar wel makkelijk en lekker.
Recept voor 2 personen:
- 300 gr zalmfilet (zonder huid)
- 1 eetrijpe mango
- 1 eetrijpe avocado
- Geraspte wortel uit zuur
- Wakamé bonen
- Lente ui
- Zwart en wit sesamzaad
- Wasabi pasta
- Sojasaus
- Sushi seasoning
- 1 limoen
- Sesamolie
- Kewpie mayonaise
- Chilipeper/flakes
- Sushirijst (zie recept hier)
Maak de sushirijst.
Snijd de zalm, mango, avocado en lente ui in blokjes of reepjes naar smaak en wens.
Maak een mix van wat sojasaus, sushi seasoning, limoensap en een beetje sesamolie (niet teveel want vrij dominant). Evt al wat wasabi. Leg de zalmstukjes hierin en laat een tijdje intrekken.
Verwarm de wakame bonen zodat deze straks een beetje lauw zijn bij het opdienen.
Maak een sausje van mayo en sap plus wat rasp van de limoenschil. Breng op smaak met wat chilipeper.
Voeg nu de ingrediënten samen in een ruime kom. Eerst wat rijst en dan de overige ingrediënten. Voeg wat van de mayo toe, mooiste is met een spuitfles.
Garneer met zwart en wit sesamzaad. Zelf op smaak brengen met nog wat sojasaus en evt wasabi.
Nu we toch de rijst, zalm en avodaco hebben is het natuurlijk altijd
lekker om er nog een paar maki’s bij te rollen!
Wijnsuggestie:
Sauvignon Blanc uit New-Zeeland - Met dank aan AWA
Comments