Een feestelijke afsluiter met een klein tropisch randje, als mooi contrast met de kerst.
Schrik niet, de merenguebodem haal je kant-en-klaar. Da’s alweer een zorg minder, je hoeft ‘m alleen maar te vullen met hangop, fruit en kokosrasp. Een Ticket to the Tropics in winterse tijden!
Tijd: 30 min. (plus 24 uur voor de hangop)
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten
Merengue bodem (paar dagen van tevoren bestellen)
1 grote rijpe (!) mango
4 passievruchten
Cress of munt voor garnering
Overige ingrediënten
1 ltr. volle yoghurt
3 el. kokosrasp
Benodigdheden
Zeef, kom en schone theedoek
Bereidingswijze
Voorbereiding
Let op: start hier minimaal 24 uur van tevoren mee!
Leg de zeef in een kom, plaats de theedoek erin en giet hier de yoghurt in.
Vouw de theedoek dicht en plaats de kom in de koelkast voor de volgende dag.
Fruit snijden
Schil de mango en snijd twee plakken af over de vlakke kant van de pit.
Snijd hier dunne plakjes van maar laat nog in één stuk op de plank liggen.
Snijd de passievrucht in tweeën.
Pavlova vullen en opmaken
Schep de hangop uit de theedoek in de merengue vorm.
Duw de mangoplakjes op de plank voorzichtig in een lange strook.
Schep deze met een lange spatel of mes van de plank.
Plaats de helften in halve cirkels aan beide kanten zodat een volledige cirkel ontstaat.
Maak af met passievrucht en wat cress of munt.
Wijntip: Moscato d'Asti, Sauternes of Riesling (‘Spätlese’ of ‘Auslese’).
Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!
Comments