top of page

Pasta (algemeen)

Hoe maak je een Italiaan kwaad? Pasta met een mes in stukken snijden en daarna met een lepel naar binnen werken. Hoe maak je een Italiaan blij? Door zelf je pasta te maken!



Voor 4 personen (Vuistregel is 100 gram bloem pp):


- 200 gr semola meel (Semola di grano duro, iets grover)

- 200 gram typo 00 meel (Farina tipo 00 di grano tenero, fijn)

- 4 a 5 eieren

- Olijfolie

- Zout


Benodigdheden:

- Pastamachine (of deegroller)

- Plastic folie



Meng de twee soorten meel met een snuf zout. Kan op het aanrecht maar ook in een diep bord of kom (minder schoonmaakwerk).


Maak en kuiltje en doe daar de eerste 3 eieren in. Je kunt die ook splitsen en alleen het eigeel gebruiken voor een iets gelere kleur. Of een combi.




Roer met de vingers van je ene hand door het ei en neem zo steeds meer van het meel mee. Als het te dik blijft; nog een ei toevoegen met je andere hand. Te vochtig? Meer meel toevoegen.


Blijven kneden tot een mooie gladde bal ontstaat die iets terugveert als je erin drukt met je vinger.

Half uurtje in plastic folie in de koelkast laten rusten. Daarna portioneren en door de pastaroller halen. Voor tagliatelle zoals op de foto: tot standje 7.



Bestrooi tussendoor voldoende met semola meel zodat het niet gaat kleven.

Max 2 a 3 minuten in kokend water voor al dente.



Buon appetito!

44 views0 comments

Comentários


bottom of page