Begin je avond met deze fluweelzachte soep van in de oven gegrilde puntpaprika, zoete aardappel en lichtpittige feta.
Tijd: 1 uur Recept voor 4 personen:
Ingrediënten
4 grote zoete puntpaprika’s
1 grote zoete aardappel (ca. 400 gr), in blokjes
2 rode uien, fijngesnipperd
1 bouillonblokje, bospaddestoelensmaak
1 pot geitenkaasblokjes van 'De Molkerei' (ga echt voor deze!)
4 teentjes knoflook, in stukjes
Paar takjes verse tijm
Paar blaadjes basilicum
Truffelolie (optioneel)
Tabasco (optioneel)
Overige ingrediënten
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
75 ml kookroom
3 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Benodigdheden
Ruime pan
Staafmixer
Bakplaat en bakpapier
Zeef
Bereidingswijze
Voorbereiding
Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
Snijd de puntpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Verwarm de bouillon in een pannetje, ongeveer 0,5 ltr.
Verwarm de oven op 180 graden.
Puntpaprika’s
Plaats de paprika’s met de bolle kant naar boven op de bakplaat met papier.
Grill in de oven tot ze beginnen zwart te blakeren.
Leg met papier en al in een kom en sluit deze met folie of een deksel.
Laat afkoelen, leg op een platte ondergrond en schraap de paprika van het vel.
Uien en zoete aardappel
Zet de gesnipperde uien en knoflook aan in wat olijfolie tot ze glazig zien.
Voeg de zoete aardappel blokjes toe en bak kort mee.
Voeg paprikapoeder, komijn, tijm en de ontvelde puntpaprika’s toe.
Blus af met ca. driekwart van de bouillon en kook tot de aardappels zacht zijn.
Roer de kookroom er doorheen.
Soep afmaken
Doof het vuur, laat even afkoelen en zet de staafmixer in de pan.
Passeer door een zeef en zet de soep weer op laag vuur.
Breng op gewenste dikte met evt. nog wat bouillon en/of kookroom.
Voeg zout, peper en gerookt paprikapoeder toe naar smaak.
Indien gewenst, voeg nog wat extra smaak toe met truffelolie of Tabasco.
Bord opmaken
Schep de soep in een diep bord. Niet té groot want dit gerecht vult behoorlijk.
Verkruimel wat Molkerij geitenkaasblokjes in het midden (b.v. Mexicaanse melange).
Strooi er nog wat gerookt paprikapoeder overheen en ernaast voor extra smaak.
Garneer met wat basilicum.
Eet smakelijk!
Wijntip: in principe geen, maar anders een lekker frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!
Comments