top of page

Kerstrecept 3 van 9 - Romige soep van gegrilde puntpaprika, zoete aardappel en Friese geitenkaasblokjes

Begin je avond met deze fluweelzachte soep van in de oven gegrilde puntpaprika, zoete aardappel en lichtpittige feta.


Tijd: 1 uur Recept voor 4 personen:

Ingrediënten

 

  • 4 grote zoete puntpaprika’s

  • 1 grote zoete aardappel (ca. 400 gr), in blokjes

  • 2 rode uien, fijngesnipperd

  • 1 bouillonblokje, bospaddestoelensmaak

  • 1 pot geitenkaasblokjes van 'De Molkerei' (ga echt voor deze!)

  • 4 teentjes knoflook, in stukjes

  • Paar takjes verse tijm

  • Paar blaadjes basilicum

  • Truffelolie (optioneel)

  • Tabasco (optioneel)

 

Overige ingrediënten

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 75 ml kookroom

  • 3 el olijfolie

  • Peper en zout naar smaak

 

Benodigdheden

  • Ruime pan

  • Staafmixer

  • Bakplaat en bakpapier

  • Zeef



Bereidingswijze



Voorbereiding

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.

  2. Snijd de puntpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten.

  3. Verwarm de bouillon in een pannetje, ongeveer 0,5 ltr.

  4. Verwarm de oven op 180 graden.

 

Puntpaprika’s

  1. Plaats de paprika’s met de bolle kant naar boven op de bakplaat met papier.

  2. Grill in de oven tot ze beginnen zwart te blakeren.

  3. Leg met papier en al in een kom en sluit deze met folie of een deksel.

  4. Laat afkoelen, leg op een platte ondergrond en schraap de paprika van het vel.




Uien en zoete aardappel

  1. Zet de gesnipperde uien en knoflook aan in wat olijfolie tot ze glazig zien.

  2. Voeg de zoete aardappel blokjes toe en bak kort mee.

  3. Voeg paprikapoeder, komijn, tijm en de ontvelde puntpaprika’s toe.

  4. Blus af met ca. driekwart van de bouillon en kook tot de aardappels zacht zijn.

  5. Roer de kookroom er doorheen.

 

Soep afmaken

  1. Doof het vuur, laat even afkoelen en zet de staafmixer in de pan.

  2. Passeer door een zeef en zet de soep weer op laag vuur.

  3. Breng op gewenste dikte met evt. nog wat bouillon en/of kookroom.

  4. Voeg zout, peper en gerookt paprikapoeder toe naar smaak.

  5. Indien gewenst, voeg nog wat extra smaak toe met truffelolie of Tabasco.

 

Bord opmaken

  1. Schep de soep in een diep bord. Niet té groot want dit gerecht vult behoorlijk.

  2. Verkruimel wat Molkerij geitenkaasblokjes in het midden (b.v. Mexicaanse melange).

  3. Strooi er nog wat gerookt paprikapoeder overheen en ernaast voor extra smaak.

  4. Garneer met wat basilicum.


Eet smakelijk!

Wijntip: in principe geen, maar anders een lekker frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

 

Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!



22 views0 comments

Comments


bottom of page