top of page

Messen

Scherpe messen. Onmisbaar in je keuken. Voor het snijden van ingrediënten. En mooi aan de muur!



Ik heb er redelijk aantal. Voornamelijk Japans. Die zijn - meestal - gemaakt van Damascus staal en zijn scherper, dunner en supersterk. Ze snijden heel precies en blijven langer scherp. Kost wat. Heb je ook wat.


Kai Shun Classic White - koksmes Super om mee te werken en absoluut mijn favoriet. Vrij hoog lemet, dus je hand raakt nooit de plank zoals wel het geval kan zijn bij minder hoge messen. Zeer geschikt voor het snijden van groente, vlees en vis maar ook voor het fijnsnijden van kruiden. Echt een allround koksmes dus.



Tojiro - 3-laags stalen vleesmes

Mijn nummer 2. Tojiro is één van de grootste Japanse messenmerken en heeft meerdere designprijzen gewonnen. Een mooie balans tussen hardheid, scherpheid én roestbestendigheid.

Genot om mee te werken.



Bunmei - sashimi mes

Meest geschikt om mooie plakjes sashimi en sushi te snijden. Of voor fijne filets van vis en zeevruchten. Heb 'm al sinds 2003 en blijft prettig. Het houten handvat werkt ook erg fijn, glijdt niet weg als je natte handen hebt.



Nakiri - groentemes van shirogami staal

Dit mes is volledig met de hand gesmeed in een kleine smederij in Tosa. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen. Het snijden ermee vergt wat oefening omdat dit een andere techniek vereist dan bovenstaande messen.



Global en Porsche Design Good old Globals in 3 formaten. Al sinds begin 2000 in m'n bezit en dagelijkse werkpaarden. Gaan ook mee op vakantie. De Porsche Design messen zijn steakmessen en dus vaak naast onze borden te vinden.



10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page