Met dit nagerecht pak je gegarandeerd feestelijk uit! En toch is het een supersimpel te maken gerecht, waar veel smaken en texturen elkaar ontmoeten.
Tijd: 30 min.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten
12 macarons (3 smaken, b.v. cheesecake, braam en witte chocolade)
1 bakje aardbeien
1 bakje frambozen
1 bakje blauwe bessen
Muntblaadjes voor garnering
Overige ingrediënten
200 gr Monchou
200 ml opgeklopte slagroom (geklopt kan evt. ook)
6 - 8 Bastognekoeken
2 el fijne kristal- of poedersuiker
Benodigdheden
Mixer of garde om de slagroom te kloppen
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verkruimel de Bastognekoeken.
Klop de slagroom met de suiker.
Snijd de Monchou in kleine plukjes.
Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
Cheesecake maken
Schep een laagje verkruimelde koek in een glas, potje of beker.
Hier bovenop een laag Monchou-slagroom mengsel.
Afgetopt met nog een laagje koek kruimel en de gesneden aardbeien.
Bord opmaken
Plaats het potje met cheesecake op het bord, plus een blaadje munt.
Leg de macarons hier dakpansgewijs bij en garneer met wat fruit.
Wijntip: Banyuls, Brachetto d'Acqui of Ruby Port.
Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!
Comments