top of page

Kerstrecept 7 van 9 - Drie smaken macarons met snelle cheesecake en bosvruchten

Met dit nagerecht pak je gegarandeerd feestelijk uit! En toch is het een supersimpel te maken gerecht, waar veel smaken en texturen elkaar ontmoeten.


Tijd: 30 min.

Recept voor 4 personen:


Ingrediënten


  • 12 macarons (3 smaken, b.v. cheesecake, braam en witte chocolade)


  • 1 bakje aardbeien

  • 1 bakje frambozen

  • 1 bakje blauwe bessen

  • Muntblaadjes voor garnering


Overige ingrediënten

  • 200 gr Monchou

  • 200 ml opgeklopte slagroom (geklopt kan evt. ook)

  • 6 - 8 Bastognekoeken

  • 2 el fijne kristal- of poedersuiker

 

Benodigdheden

  • Mixer of garde om de slagroom te kloppen



Bereidingswijze

 

Voorbereiding

  1. Verkruimel de Bastognekoeken.

  2. Klop de slagroom met de suiker.

  3. Snijd de Monchou in kleine plukjes.

  4. Snijd de aardbeien in kleine stukjes.

 

Cheesecake maken

  1. Schep een laagje verkruimelde koek in een glas, potje of beker.

  2. Hier bovenop een laag Monchou-slagroom mengsel.

  3. Afgetopt met nog een laagje koek kruimel en de gesneden aardbeien.

 


Bord opmaken

  1. Plaats het potje met cheesecake op het bord, plus een blaadje munt.

  2. Leg de macarons hier dakpansgewijs bij en garneer met wat fruit.


Wijntip: Banyuls, Brachetto d'Acqui of Ruby Port.

 

Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!


 

8 views0 comments

Comments


bottom of page