Gerecht nummer 3 in dit vierluik van kreeft (zie eerdere twee voorgaande recepten). Waarbij dit eigenlijk de piece is omdat de staart veruit het meeste vlees bevat.
Recept voor 2 personen
- 1 grote kreeft (ruim een kilo)
- 100 gram lamsoor
- 50 gram boter
- Citroen
Maak de kreeft volgens recept en scheid de staart van de kop. Snijd het vlees in stukjes zodat je het als rechte staart kunt positioneren. Bewaar de kop en het uiterste vlinderachtige deel van de staart.
Spoel goed uit onder de kraan en dep droog met wat keukenpapier.
Houd het kreeftenvlees warm in de oven op 60 graden. Doe dit onder wat alu-folie zodat het niet uitdroogt.
Klaar de boter. Gebruik een klein deel ervan om de lamsoor op laag vuur te (roer)bakken. De rest kun je over het kreeftenvlees heengieten. Strijk ook wat van de boter met een kwastje of wat keukenpapier over de kop en de schaar zodat deze mooi glimmend worden.
Comments