top of page

Hotate salade

Een verfijnde Japanse salade met hotate (coquille) als hoofdingrediënt.

Erg lekkere combinatie van delicate, zoete smaken. Gecompleteerd met de frisheid van ponzu en ingelegde groenten.


Tijd: 30 minuten (exclusief 2 uur voor ingelegde groente)

Recept voor 2 personen:


Ingrediënten

  • 3 a 4 coquilles

  • 1 potje zalmeitjes

  • 6 radijsjes

  • 1 mini komkommer

  • Sesamzaad

  • Kewpie mayonaise

  • 1 el ponzu

  • 100 ml sushi dressing (Uchibori Sushi Seasoning)

  • Microgroente ter garnering (hier zie je Zorri)

 

Benodigdheden

  • Mandoline



 

Voorbereiding

  1. Snijd de radijsjes en komkommer met een mandoline in dunne plakjes

  2. Leg dit in twee aparte bakjes en giet hier de sushi dressing bij (zodat ze net onder staan)

  3. Zet opzij voor minimaal twee uur, liefst een halve dag


Coquille

  1. Verwijder de witte zijpeesjes van de coquille en snijd ze in dunne plakjes, ongeveer 4 per coquille

  2. Sprenkel hier wat ponzu overheen


Bord opmaken

  1. Laat de radijs en komkommer plakjes even uitlekken en plaat om-en-om in een cirkel op het bord

  2. Leg de coquille plakjes in een roosje in het midden

  3. Plaats hier de zalmeitjes op

  4. Voeg hier Kewpie dotjes aan toe en sesamzaad naar eigen smaak

  5. Maak af met een blaadje microgroente


Itadakimasu!


🍷 Wijntip: Saké




Comments


bottom of page