Een verfijnde Japanse salade met hotate (coquille) als hoofdingrediënt.
Erg lekkere combinatie van delicate, zoete smaken. Gecompleteerd met de frisheid van ponzu en ingelegde groenten.

Tijd: 30 minuten (exclusief 2 uur voor ingelegde groente)
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten
3 a 4 coquilles
1 potje zalmeitjes
6 radijsjes
1 mini komkommer
Sesamzaad
Kewpie mayonaise
1 el ponzu
100 ml sushi dressing (Uchibori Sushi Seasoning)
Microgroente ter garnering (hier zie je Zorri)
Benodigdheden
Mandoline
Voorbereiding
Snijd de radijsjes en komkommer met een mandoline in dunne plakjes
Leg dit in twee aparte bakjes en giet hier de sushi dressing bij (zodat ze net onder staan)
Zet opzij voor minimaal twee uur, liefst een halve dag
Coquille
Verwijder de witte zijpeesjes van de coquille en snijd ze in dunne plakjes, ongeveer 4 per coquille
Sprenkel hier wat ponzu overheen
Bord opmaken
Laat de radijs en komkommer plakjes even uitlekken en plaat om-en-om in een cirkel op het bord
Leg de coquille plakjes in een roosje in het midden
Plaats hier de zalmeitjes op
Voeg hier Kewpie dotjes aan toe en sesamzaad naar eigen smaak
Maak af met een blaadje microgroente
Itadakimasu!
🍷 Wijntip: Saké

Comments