top of page

Heilbot met dubbel gedopte tuinbonen en lamsoor

De heilbot kan (mits je 'm niet verwerkt in dit recept) enorm groot worden, tot wel viereneenhalve meter! Vandaag pakken we dat iets kleiner aan. Met stukjes van anderhalf ons per persoon. Tarbot kan overigens ook, mocht de heilbot niet te krijgen zijn.




- Voorgerecht suggestie: 4x Gillardeau oester

- 300 gr heilbot filet

- Tuinbonen (flinke inslaan, blijft weinig van over)

- 150 gr lamsoor

- Paneermeel

- Bloem

- Geklaarde boter

- Citroen

Was de heilbotfiletjes, dep ‘m droog en wentel deze in een mengsel van meel, paneermeel en wat zout. Maak ondertussen de geklaarde boter.


Dop de tuinbonen en kook ze tot ze net niet helemaal gaar zijn. Nu het echte werk; nóg een keer doppen. Dat wil zeggen, het bitter smakende velletje eraf pellen. Mooi klusje voor als je kind in de buurt is.



Zachtjes bakken, of eigenlijk meer opwarmen, in een beetje geklaarde boter.


Bak nu de heilbot op medium hoog vuur in geklaarde boter. Niet té hoog want dan verbrandt het paneermeel.

Bak de lamsoor ook op en zacht vuurtje, beetje zoals de tuinbonen. Mag niet te hard bakken en bruin worden, moet wat glazig en glimmend worden.


Wijnsuggestie:

Chenin Blanc of Savennierres (iets prijziger) - Met dank aan AWA


4 views0 comments

コメント


bottom of page