Weer zo'n fijne herfstbeuker! Eend is toch wel heel erg lekker zo met al die aardse smaken van paddestoelen en de rode port saus, gemaakt met demi-glace en fond.
Recept voor 2 personen:
- 2 eendenborst filets
- Scheut rode port
- Potje wild/gevogelte fond
- 2 sjalotjes
- 1/2 el bruine suiker
- 1 el demi-glace (optioneel)
- Bloem (om de saus te binden)
- Verse tijm en rozemarijn
- 1 middelgrote pastinaak
- Scheutje room
- Klont boter
- 6-8 morilles (bij voorkeur vers)
- 6-8 shiitakes
- 1 witlof
Rode port saus
Beste om deze als eerste te maken. Schil en snipper de sjalotjes fijn. Zet deze aan met wat boter en voeg hier ook wat tijm en rozemarijn aan toe. Blus af met een scheut rode port en laat de alcohol er even uit koken.
Voeg daarna de fond en wat bruine suiker toe en laat rustig inkoken.
Als het volume ongeveer tot 1/3e is passeer het dan door een zeef een gooi het residu weg.
To be continued!
Comments