top of page

Asperges met krieltjes en hollandaise saus

De meest traditionele - en lekkerste - manier. Met ei, ham, aardappeltjes, geklaarde boter én om het echt af te maken: hollandaise saus!



Voor 2 personen


- 10 asperges

- 6 eieren

- Glaasje melk

- 150 gr boter

- Krieltjes

- 150 gr achterham

- Nootmuskaat


Was en schil de asperges. Snijd ongeveer 2 cm van het uiteinde af. Heb je de tijd, bewaar de resten dan en maak er een aspergesoep van.

Breng een ruime pan water met een scheut melk erbij aan de kook. Kook de asperges in ongeveer 7 minuten gaar. Wel zo efficient om de eieren ook meteen te koken. Gebruik er hier 2 voor, de andere 4 zijn straks voor de hollandaise. En nog een efficientie-tip: de boter kun je mooi klaren door die in een bakje bovenop de deksel van de pan te zetten.

Laat de asperges nog even nagaren in het kookvocht. Goeie test is om ze met een vork op te tillen, als ze iets doorhangen zijn ze goed.


Kook ondertussen de krieltjes (op de foto zie je gebakken aardappels, dat kan natuurlijk ook). Tik de hollandaise saus met geklaarde boter en de 4 eierdooiers. Zie recept hier.



13 views0 comments

Comments


bottom of page