Een eenvoudig te bereiden nagerecht met heerlijke smaken en texturen.
De heerlijke amandelbodem met het romige van de mascarpone. Gecombineerd met de zacht-zoete mango en frisse bite van de granaatappel pitjes.
Tijd: 30 min.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten
4 kleine amandelslofjes (paar dagen van tevoren bestellen)
1 grote rijpe (!) mango
4 el granaatappelpitjes
Muntblaadjes voor garnering
Overige ingrediënten
200 ml ongeklopte slagroom (kant-en-klare slagroom kan evt ook)
200 gr mascarpone
2 el fijne kristal- of poedersuiker
Benodigdheden
Mixer
Spuitzak (te verkrijgen bij o.a. AH) evt. met spuitmondje
Bereidingswijze
De vulling
Klop of mix de slagroom met de suiker (naar smaak).
Schep hier beetje voor beetje de mascarpone bij zodat het goed mengt.
Schep over in een spuitzak, evt. met (platte) spuitmond.
Fruit snijden
Schil de mango en snijd een plak af over de vlakke kant van de pit.
Snijd hier dunne plakjes van maar laat nog in één stuk op de plank liggen.
Snijd de granaatappel open, lepel de pitjes eruit en spoel schoon.
Amandelslof vullen en opmaken
Knijp al zigzaggend wat vulling in de amandelslof.
Draai een waaiertje van 3 mango plakjes.
Plaats bovenop de vulling en maak af met wat muntblaadjes.
Garneer met wat granaatappelpitjes.
Wijntip: Sauternes, Tokaji Aszú of Vin Santo.
Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!
Comments