top of page

Kerstrecept 8 van 9 - Amandelslof met slagroom-mascarpone vulling, mango en granaatappelpitjes

Een eenvoudig te bereiden nagerecht met heerlijke smaken en texturen.

De heerlijke amandelbodem met het romige van de mascarpone. Gecombineerd met de zacht-zoete mango en frisse bite van de granaatappel pitjes.


Tijd: 30 min.

Recept voor 4 personen:


Ingrediënten


  • 4 kleine amandelslofjes (paar dagen van tevoren bestellen)


  • 1 grote rijpe (!) mango

  • 4 el granaatappelpitjes

  • Muntblaadjes voor garnering


Overige ingrediënten

  • 200 ml ongeklopte slagroom (kant-en-klare slagroom kan evt ook)

  • 200 gr mascarpone

  • 2 el fijne kristal- of poedersuiker

 

Benodigdheden

  • Mixer

  • Spuitzak (te verkrijgen bij o.a. AH) evt. met spuitmondje



Bereidingswijze

 

De vulling

  1. Klop of mix de slagroom met de suiker (naar smaak).

  2. Schep hier beetje voor beetje de mascarpone bij zodat het goed mengt.

  3. Schep over in een spuitzak, evt. met (platte) spuitmond.

 

Fruit snijden

  1. Schil de mango en snijd een plak af over de vlakke kant van de pit.

  2. Snijd hier dunne plakjes van maar laat nog in één stuk op de plank liggen.

  3. Snijd de granaatappel open, lepel de pitjes eruit en spoel schoon.



Amandelslof vullen en opmaken

  1. Knijp al zigzaggend wat vulling in de amandelslof.

  2. Draai een waaiertje van 3 mango plakjes.

  3. Plaats bovenop de vulling en maak af met wat muntblaadjes.

  4. Garneer met wat granaatappelpitjes.


Wijntip: Sauternes, Tokaji Aszú of Vin Santo.

 


Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje!


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page